Papa Francisc l-a vizitat din nou pe Papa emerit Benedict al XVI-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc l-a vizitat din nou pe Papa emerit Benedict al XVI-lea

[2013-12-24]
Papa Francisc se pregătește pentru primul său Crăciun ca Pontif. După schimbul de felicitări cu ambasadorii, actualul Pontif a decis să se întâlnească cu predecesorul său, Papa emerit Benedict al XVI-lea. I-a făcut o scurtă vizită ieri, la mănăstirea Mater Ecclesia din grădinile Vaticanului, unde Pontiful de origine germană a ales să se locuiască după retragerea sa anunțată în februarie a.c.
Cei doi s-au salutat cu căldură, apoi s-au rugat pentru câteva minute în capela mănăstirii. Au avut apoi o conversație privată și au schimbat felicitări de Crăciun - totul în circa 30 de minute. Papa Francisc i-a salutat personal pe fiecare membru al redusului personal ce îl îngrijește pe predecesorul său (însemnând în principal patru femei din asociația laică "Memores Domini", și desigur Arhiepiscopul Georg Gänswein). Nu au fost făcute cunoscute detalii despre discuțiile dintre cei doi, doar o scurtă înregistrare video publicată aici.
Astăzi urmează să aibă loc inaugurarea ieslei de Crăciun, în mărime naturală, aflată în Piața San Pietro. Reprezentarea artistică este în acest an din tradiția napolitană, fiind oferită Pontifului de Arhiepiscopului de Napoli, Cardinalul Crescenzio Sepe. Seara, Papa Francisc va prezida Liturghia din Noaptea de Crăciun în Bazilica San Pietro. Mii de pelerini sunt așteptați la Liturghia care va începe la 8.30, ora României. În prima zi de Crăciun, la amiază, Sfântul Părinte va pronunța tradiționalul discurs "Urbi et orbi". Se va adresa din nou credincioșilor la rugăciunea Angelus din ziua următoare, de sărbătorire a Sf. Ștefan.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 745, Ultimul acces: 2023-03-24 10:52:47