25.000 de tineri vor participa la intalnirea Taizé de la Strasbourg - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

25.000 de tineri vor participa la întâlnirea Taizé de la Strasbourg

[2013-12-27]
Începând de sâmbătă, 28 decembrie 2013, aproximativ 25.000 de tineri din întreaga Europă se vor aduna pentru trei zile în Strasbourg, Franța, pentru a 36-a întâlnire europeană anuală organizată de Comunitatea ecumenică de la Taizé. Cele trei zile de rugăciune, fraternitate, seminarii și reflecție vor fi conduse de superiorul Comunității din Taizé, fratele Aloїs. Întâlnirea din acest an a fost organizată la Strasbourg la cererea Diecezelor catolice și a Bisericilor protestante de pe ambele maluri ale râului Rin. Într-un interviu, fr. Aloїs a declarat pentru Radio Vatican că un aspect important al întâlnirii este ospitalitatea. Participanții vor fi găzduiți în case și în comunități eclesiale locale, în vederea creării unei mai bune înțelegeri între persoane din diferite țări și denominațiuni creștine.
Tema din acest an, a declarat el, este aceea de a căuta comuniunea vizibilă între toți cei care îl iubesc pe Cristos. Toate întâlnirile europene sunt "asemenea unor opriri în pelerinajul nostru de încredere pe pământ", a spus el. "Astăzi, credința nu este pur și simplu tot ceea ce tinerii primesc ca o tradiție pe care ei o continuă în mod natural, ci ei investighează credința. Ei doresc să aibă o convingere personală", a spus el. "Și este foarte important ca și creștini să nu rămânem separați în diferitele noastre confesiuni", a adăugat, "ci să încercăm să facem împreună tot ceea ce putem să facem împreună". Celălalt obiectiv al întâlnirii este acela de a confrunta foarte concret toate problemele pe care le au tinerii. "Există șomaj. Este mai dificil să îți faci planuri de viitor. Așadar, cum ne poate ajuta credința să mergem înainte în acest timpuri care sunt mai dificile acum?"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 726, Ultimul acces: 2023-03-28 17:32:16