Hramul Parohiei Timisoara – Calea Martirilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Parohiei Timișoara – Calea Martirilor

[2013-12-29]
În a treia zi de Crăciun, la pomenirea Sfântului Arhidiacon Ștefan, credincioșii Parohiei Timișoara-Calea Martirilor și-au serbat hramul bisericii. Bucuria praznicului a fost încununată de prezența în mijlocul enoriașilor a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială pusă sub ocrotirea spirituală a protomartirului creștin, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși timișoreni.
Potrivit mitropolia-banatului.ro, din soborul slujitorilor au făcut parte clericii parohiei, în frunte cu pr. Ioan Florentin Jura, parohul bisericii și pr. Mircea Szilagyi, protopopul protoieriei Timișoara II.
Din încredințarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul slujbei, Preasfințitul Paisie Lugojanul l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Paroh Ioan Florentin Jura, în semn de apreciere a bogatei activități desfășurată de-a lungul anilor alături de enoriași în cadrul parohiei.
În final, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, precum și îndemnul de a urma în sfințenie și mărturisire ocrotitorului lor, Sfântului Ștefan, Întâiul Mucenic și Arhidiacon al Bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 878, Ultimul acces: 2023-03-25 08:32:25