Slujire arhiereasca la paraclisul Arhiepiscopal din Ramnicu Valcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la paraclisul Arhiepiscopal din Râmnicu Vâlcea

[2013-12-28]
La 25 decembrie 2013 când Biserica Ortodoxă sărbătorește Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit arhiram.ro.
După rostirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea acestui mare praznic al Nașterii Domnului.
În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon pe seama Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea a tânărului Constantin Bogdan Ababei.
La sărbătoarea de astăzi, la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” au participat preoți și numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Biserica paraclis „Buna Vestire”
Biserica cu hramul „Buna Vestire”, din Râmnicu Vâlcea, cunoscută și ca „Biserica Maica Domnului”, a fost construită în anul 1747 pe temelia altei biserici din timpul lui Mircea cel Bătrân, cel care a numit Râmnicul „orașul domniei mele”. De la vechea biserică se mai păstrează ancadramentele de la geamurile din partea de nord ale sfântului așezământ.
Actuala biserică a fost ridicată de către boierii Radu și Grigore Râmniceanu în timpul păstoririi PS Climent, episcop al Râmnicului. Pictura în tehnica „fresco” a fost realizată în stilul bizantin în anul 1750.
În urma cutremurului din 10 noiembrie 1940 care a provocat mai multe fisuri în construcție, biserica a fost consolidată. Între anii 1991-1997, la inițiativa preotului Emanoil Nețu, au fost realizate lucrări ample de restaurare a picturii interioare și exterioare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 816, Ultimul acces: 2023-03-24 07:18:10