A doua zi de Craciun la Catedrala din Satu Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A doua zi de Crăciun la Catedrala din Satu Mare

[2013-12-28]
Joi 26 Decembrie, Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmaruluia liturghisit și a predicat în Catedrala ,,Adormirea Maicii Domnului" din Municipiul Satu Mare. La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a dat citire Gramatei Episcopale Aniversare, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la zidirea acestei catedrale. Tot cu acest prilej au fost conferite de către Consiliul Județean și Catedrala plachete aniversare mai multor instituții și personalități sătmărene. A urmat solemnitatea de proclamare a Sfinților Împărați Constantin și Elena că sfinți protectori ai Municipiului Satu Mare, în urma propunerii Episcopiei Maramureșului și Satmarului și adoptării acestora, în 19 decembrie a.c. de către Consiliul Local că protector ai orașului.
P.S. Iustin Sigheteanul a oferit Primăriei o frumoasă icoană, reprezentând pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. În semn de înaltă apreciere, Preasfinția Sa a conferit Domnului Dorel Coica – Primarul Municipiului ,,Crucea Voievodala Maramureșeana” pentru laici, iar Consiliului Județean și Consiliului Local - Actul de Vrednicie ,,Gramata Episcopala”. Pentru sprijinul acordat comunităților ortodoxe și slujitorilor Bisericii în activitatea pastoral-misionara și culturală, europarlamentarul Ovidiu Silaghi și deputatul Octavian Petric au primit distincția ,,Crucea Voievodala Maramureșean” pentru laici, potrivit episcopiammsm.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4996, Ultimul acces: 2023-12-03 16:27:22