Sarbatoarea Catedralei istorice din Baia Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Catedralei istorice din Baia Mare

[2013-12-30]
La Catedrala istoric㠔Adormirea Maicii Domnului” Baia Mare 1 a fost prilej de bucurie duhovnicească duminica aceasta, la 29 decembrie 2013. După ani de procese între ortodocși și greco-catolici, lăcașul de cult a revenit definitiv Parohiei ortodoxe. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
„Tradițional încheiem anul la catedrala veche a orașului, biserica Adormirea Maicii Domnului care a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare cu prezența credincioșilor foarte frumoasă și numeroasă. Suntem în atmosfera plină de bucurie pace și binecuvântare a sărbătorii Nașterii Domnului, în preajma Anului Nou, la cumpăna dintre ani“, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, potrivit TRINITAS TV.
În 2011 biserica a împlinit un secol de existenta, prilej cu care a fost renovată și resfințită. La final, ierarhul a cântat colinde alături de credincioșii parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5051, Ultimul acces: 2023-03-27 17:54:17