2014 – Anul Sfintilor Martiri Brancoveni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2014 – Anul Sfinților Martiri Brâncoveni

[2013-12-30]
2014 va fi, în Patriarhia Română, An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Decizia a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a marca împlinirea a trei secole de la martiriul Brâncovenilor.
„Anul acesta vom organiza și un simpozion național dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni. Simpozionul va avea tema Constantin Brâncoveanu și contribuția lui la sporirea patrimoniului cultural, educațional și social filantropic al Țării Românești în contextul european al veacului al XVIII-lea. La acest congres vor fi dezbătute și alte subteme printre care: aspecte ale vieții duhovnicești din perioada brâncovenească, învățământul și cultura teologică în timpul lui Brâncoveanu, aspecte ale activității social filantropice precum și relațiile sale cu Europa veacului al XVIII-lea în contextul politicii sale externe“, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Constantin Pătuleanu, Sectorul Teologic-Educațional, Patriarhia Română.
Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române va continua proiectele din anii precedenți.
„Se va relua proiectul concurs Icoana Ortodoxă Lumina Credinței. Anul acesta vom avea pictură pe lemn și pictură pe sticlă. De asemenea, vom organiza și un mini proiect intitulat Sf. Euharistie – Lumina vieții creștine în care copiii din Patriarhia Română vor învăța ce înseamnă Sfânta Taină a Euharistiei, ce este Sfânta Taină a Spovedaniei, cum ne putem spovedi, cum ne putem împărtăși, care este valoarea Postului. Tot în anul acesta vom organiza și cel de-al VII-lea congres Hristos Împărtășit copiilor precum și al VI-lea congres al Facultăților de Teologie din Patriarhia Română”, a mai spus Pr. Cons. Constantin Pătuleanu, Sectorul Teologic-Educațional, Patriarhia Română.
Agențiile de pelerinaj ale Patriarhiei Române vor organiza pelerinaje în țară și străinătate la locurile unde au trăit mari duhovnici ai Ortodoxiei, precum și la locurile legate de viața, martiriul și moștenirea culturală ale Sfinților Brâncoveni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 779, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:04