2014 – An omagial euharistic in Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2014 – An omagial euharistic în Patriarhia Română

[2013-12-30]
2014 va fi, în Patriarhia Română, An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii).
Pentru a marca acest an, în toate instituțiile bisericești centrale și eparhiale, precum și în fiecare instituție de învățământ teologic se vor organiza acțiuni și manifestări locale (media, publicistice, conferințe, întruniri, simpozioane și seminarii pastorale, teologice, catehetice, duhovnicești), prin contribuția ierarhilor, a profesorilor de teologie, a preoților și monahilor, precum și a altor specialiști.
„În primul semestru al anului 2014, tema va fi tratată sub genericul Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic-moral, liturgic și pastoral. În anul 2014, Patriarhia Română va organiza un congres euharistic internațional. De asemenea, în toate eparhiile din țară și străinătate ale Patriarhiei Române ca și în școlile de teologie vor fi organizate peparcursul anului 2014 simpozioane mese rotunde și alte manifestări. În luna octombrie 2014, la Palatul Patriarhiei va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod în timpul căreia se va prezenta o sinteză a evenimentelor din eparhii privind Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română“, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
2014 este al VII-lea an omagial în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 866, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:15