Liturghie arhiereasca la parohia Gilau I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la parohia Gilău I

[2013-12-30]
La 29 decembrie 2013, în prima duminică după Praznicul Nașterii Domnului, ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sf. Liturghie în Biserica cu hramul ”Sf. Nicolae” a parohiei Gilău I. Slujba a fost oficiată în sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sf. Liturghii, Mitropolitul Clujului le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care le-a vorbit despre familie, tema principală a pericopei evanghelice rânduită de Biserică a fi citită în Duminica după Nașterea Domnului: “Domnul Hristos, atunci când S-a născut, a ales o familie minunată în care să Se nască, să crească, să ne mântuiască. Familia Sfântă din Nazaretul Galileii este model absolut pentru orice familie din lume. Și aceasta pentru că se cultiva simțul, virtutea jertfelniciei[…]Acum s-au înmulțit înspăimântător divorțurile pentru că acest simțământ al jertfelniciei a cam dispărut.”
Biserica cu hramul “Sf. Nicolae” a parohiei Gilău I a fost ridicată în 1896, pictura lăcașului de cult fiind realizată abia în 1936. Pictura a fost restaurată în 1973, iar biserica, resfințită de Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Lucrări de reabilitare au avut loc și între 2009 și 2011, după cum am aflat de la pr. paroh Sebastian Popa: “În ultimii ani s-au făcut o serie de lucrări, în anul 2008 s-au schimbat ușile bisericii, la intrare ușă sculptată iar restul uși termopan. În anul 2009 s-a schimbat iconostasul și pictura de pe iconostas, iar în anii 2010 și 2011 s-au făcut două lucrări și anume s-au înlocuit geamurile vechi cu geamuri termopan și vitralii, iar în 2010 s-a realizat încălzirea centrală”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3626, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:21