Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena din Rasnov a fost sfintita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Râșnov a fost sfințită

[2013-12-30]
Zi de sărbătoare pentru comunitatea din orașul Râșnov, județul Brașov. În ultima duminică din acest an, la 29 decembrie 2013, IPS Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit pictura Bisericii “Sfinții Împărați Constantin și Elena". Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat mai apoi slujba Sfintei Liturghii, potrivit mitropolia-ardealului.ro
“Credincioșii i-au sprijinit pe preoți în lucrarea de înfrumusețare a bisericii parohiale și i-am cinstit pe Sfinții Împărați Constantin și Elena în ultima duminică din anul închinat lor cu această sărbătoare”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.
Biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena ” din Râșnov a fost zidită în anul 1993 cu sprijinul credincioșilor iar în ultimii ani s-au făcut mai multe lucrări de renovare la exterior, iar în interior biserica a fost înfrumusețată cu pictură.
La final IPS Laurențiu a oferit acte de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor iar 3 din preoții protopopiatului Bran Zărnești au primit distincția „Crucea Șagunian㔠pentru clerici datorită ajutorului oferit la păstrarea patrimoniului șagunian.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3148, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:24