Duminica dupa Nasterea Domnului la capela spitalului de urgenta din Zalau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica după Nașterea Domnului la capela spitalului de urgență din Zalău

[2013-12-30]
În ultima duminică a acestui an, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie la capela cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului de Urgență din Zalău. Alături de Preasfinția Sa au mai slujit Preacucernicul Părinte Călin Crecan, preot de caritate la Spitalul de Urgență din Zalău, Preacucernicul Părinte Cătălin Lucaci, secretarul Protopopiatului Zalău, Preacucernicul Părinte Claudiu Horvat de la parohia Firminiș și Preacucernicul Părinte Cătălin Lazăr de la parohia Subcetate. De asemenea, au fost prezente la slujbă cadre medicale ale spitalului și bolnavi, dar și mulți credincioși din oraș care frecventează cu regularitate slujbele de la această capelă.
Bucuria împreună slujirii a fost cu atât mai mare cu cât Preacucernicul Părinte Călin Crecan, slujitorul acestui Sfânt Altar, a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 40 de ani.
Capela Spitalului de Urgență din Zalău a fost înființată în anul 1994, în urma unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății, privind acordarea asistenței religioase în spitale. Primul preot care a slujit aici a fost Preacucernicul Părinte Florin Crecan, cel care s-a ocupat de amenajarea capelei din incinta spitalului și de înzestrarea acesteia cu toate cele necesare desfășurării în bune condiții a sfintelor slujbe, pentru nevoile sufletești ale bolnavilor care vin aici să-și recapete sănătatea. Începând cu anul 2008, misiunea de preot de caritate la Spitalul de Urgență din Zalău a fost încredințată Preacucernicului Părinte Călin Crecan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 994, Ultimul acces: 2024-02-29 12:25:50