Slujire arhiereasca la paraclisul Caminului de Batrani "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la paraclisul Căminului de Bătrâni "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava

[2013-12-30]
În ziua pomenirii Sfântului Arhidiacon Ștefan, vineri, 27 decembrie 2013, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Căminului de Bătrâni "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, potrivit mmb.ro.
Pe lângă numeroși credincioși, la slujbă au asistat o parte din vârstnicii aflați în grija Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În cuvântul de învățătură adresat cu acest prilej, IPS Pimen a vorbit despre viața Sfântului Arhidiacon Ștefan. "Acest bărbat credincios a propovăduit cuvântul Evangheliei către poporul evreu. Oamenii nu l-au înțeles, după cum nu au făcut-o nici în vremea Mântuitorului Hristos. Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost cel care a rostit cuvintele «Doamne Iisuse, primește duhul meu și nu le socoti lor păcatul acesta!». De aici învățăm că atunci când cineva ne face rău nu trebuie să ne răzbunăm asupra lui. Să ne rugăm ca el să se întoarcă de la calea cea rea la calea cea bună. Sfântul Ștefan a mărturisit credința creștină cu prețul vieții sale. Viața creștină este împletită cu bucuria dată de harul Sfântului Duh, dar și cu necazuri. Viața creștină este o mucenicie albă. Nu e vorba de vărsarea sângelui ci de necazurile pe care trebuie să le îndurăm", a explicat arhipăstorul Eparhiei Sucevei și Rădăuților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 780, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:27