Sarbatoarea Parohiei vrancene Faraoanele - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Parohiei vrâncene Faraoanele

[2013-12-30]
Credincioșii Parohiei vrâncene Faraoanele au primit duminică, 29 decembrie 2013, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului“.
Înaltpreasfinția Sa a vorbit, în cuvântul de învățătură, despre Sfinții 14.000 de prunci uciși din porunca lui Irod.
„Sfântul Arhidiacon Ștefan, pe care l-am sărbătorit de curând, este trecut în calendar ca Întâiul Mucenic, după întemeierea Bisericii creștine, dar iată că, înaintea sa, pruncii din Betleem și din împrejurimi au fost botezați cu Botezul sângelui. Dacă nu ar fi fost vorba de Pruncul Iisus între ei, Irod nu i-ar fi trimis pe oșteni ca să-i ucidă. Deci putem spune că aceștia au primit, anticipat, Botezul întru Hristos, prin martiriu, adică prin mucenicie, numit Botezul sângelui. Ei sunt cei dintâi martiri ai Bisericii creștine, care nu fusese încă întemeiată în chip văzut, dar care la Dumnezeu exista deja – pentru că Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Său pe Cruce, avea să consfințească întemeierea Bisericii“, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.
La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr însemnat de credincioși din localitate și din împrejurimi.
Lăcașul de cult a fost ridicat în 1880, fiind sfințit doi ani mai târziu. Din cauza cutremurelor și a intemperiilor, aici s-au realizat, de-a lungul timpului, ample lucrări de restaurare și consolidare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2572, Ultimul acces: 2023-03-24 07:59:29