Slujire arhiereasca la Catedrala din Gura Humorului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Catedrala din Gura Humorului

[2013-12-30]
În a doua zi de Crăciun, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala "Nașterea Maicii Domnului" din Gura Humorului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit mmb.ro.
În cadrul slujbei IPS Teodosie a oficiat un Trisaghion pentru părintele Vasile Nuțu, mutat la Domnul în toamna acestui an. După ce a citit o rugăciune de dezlegare, Arhiepiscopul Tomisului a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața Sfântului Arhidiacon Ștefan. "Sfântul Ștefan era iscusit în cuvânt și îndrăzneț, iar gura lui era netăcută. El îl lăuda pe Dumnezeu și Îl propovăduia cu multă tărie. De aceea, mulți dintre iudei veneau la credință prin cuvântul cel puternic și plin de înțelepciune al lui Ștefan, pentru că era plin de Duhul Sfânt. De aceea, el avea o credință mare. El trăise o viață curată, feciorelnică și deși era foarte tânăr, era dârz în credință. Văzând aceasta, iudeii s-au spăimântat că toți vor merge după glasul lui Ștefan. Adunându-se sinedriul s-au hotărât să-l ia și să-l ucidă. A fost prins și amenințat să tacă", a explicat IPS Teodosie, care a mai adăugat că prin moartea sa, Sfântul Ștefan s-a urcat cu sufletul la cer, rămânând mereu mijlocitor pentru noi înaintea lui Dumnezeu. "Pilda Sfântului Arhidiacon a fost luată de Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt. Slăvitul Ștefan l-a luat pe Sfântul Arhidiacon Ștefan și pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în cele aproape 50 de războaie. Să avem viață jertfelnică, să ne supunem toate răutățile legilor duhului. Cu sufletul să biruim slăbiciunile trupului, iar prin suflet să strălucească credința", a remarcat Înaltpreasfinția sa. Părintele paroh Mircea Nuțu a mulțumit Arhiepiscopului Tomisului pentru că a slujit Sfânta Liturghie și pentru că a fost apropiat de familia sa în momentele grele de anul acesta, când părintele Vasile Nuțu a părăsit această lume. În continuare, IPS Teodosie a oficiat Taina Sfântului Botez pentru Miriam Minodora Nuțu, al doilea nepot al părintelui Mircea Nuțu de la fiul plecat la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5098, Ultimul acces: 2024-02-28 01:28:37