Papa numeste un nou secretar general pentru CEI - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa numește un nou secretar general pentru CEI

[2013-12-30]
Papa Francisc, printr-o scrisoare din 28 decembrie dar făcută publică astăzi, l-a numit pe Episcopul Nunzio Galantino de Cassano allo Jonio, din regiunea Calabria, ca secretar general interim al Conferinței Episcopale Italiene (CEI). Directorul biroului de presă al Vaticanului, pr. Federico Lombardi, a spus că Episcopul Galantino va sluji în această funcție în locul Episcopului Mariano Crociata, numit Episcop de Latina, care și-a încheiat două mandate în CEI.
Pr. Lombardi a mai explicat că numirea temporară "a devenit urgentă datorită programărilor de activități pe care o face secretariatul general, pe lângă diverse alte proceduri care cer prezența" secretarului. Durata mandatului nu a fost decisă, iar în perioada următoare Episcopul Galantino va trebui să își petreacă o parte din săptămână în Roma, rămânând și Episcop de Cassano allo Jonio. Într-o scrisoare adresată preoților și credincioșilor din această Dieceză, Papa Francisc spune că este conștient că le răpește iubitul lor Episcop, cerând ajutor și înțelegere, pentru că, explică el, Episcopul Galantino este chemat să slujească "într-o poziție importantă pentru Biserica din Italia". Nunzio Galantino s-a născut în Cerignola, lângă Foggia, în sudul Italiei, în 1948, devenind Episcop în decembrie 2011.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 930, Ultimul acces: 2024-02-23 06:09:20