Filipine: un film despre Pedro Calungsod si Anul Laicilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Filipine: un film despre Pedro Calungsod și Anul Laicilor

[2013-12-30]
Asociația Catolică Educațională din Filipine (CEAP) a lăudat eforturile de a-l aduce mai aproape de tineri pe Sf. Pedro Calungsod. Președintele CEAP, fr. Narciso Erguiza FSC, a spus că filmul "Pedro Calungsod, Batang Martir", înscris deja și în Festivalul de Film Metro Manila, este un instrument eficient pentru noua evanghelizare, care "să îi inspire pe copii și pe tineri să fie eroi și sfinți". Pe 15 decembrie fr. Erguiza a trimis școlilor membre ale CEAP un îndemn de a urmări filmul despre viața și martiriul celui de-al doilea sfânt filipinez, catehet laic.
"Sperăm că Pedro Calungsod îi va inspira pe filipinezi cu mesajul că putem fi fiecare sfinți prin viața de zi cu zi, raportându-ne la viața sa de tânăr, de muncitor, de catehet, de misionar și de prieten fidel", a mai spus Erguiza. CEAP există de 72 de ani, reunind 1.400 de școli, universități și colegii din toată țara. Erguiza a fost ales la conducere la ultima întâlnire națională din septembrie. "Pedro Calungsod are multe atribute ce pot îi stimula pe tinerii filipinezi. Dorim să vă cerem cooperarea și parteneriatul în promovarea lui Pedro Calungsod în fața tinerilor, prin viața și credința sa, ilustrate de acest film. CEAP sprijină pe deplin mesajul vieții lui." În film joacă, printre alții, Rocco Nacino, Christian Vasquez, Jestoni Alarcon, Ryan Eigenman și Victor Basa. El rulează în cinematografele din Filipine începând din 25 decembrie.
Amintim că la începutul acestei luni Conferința Episcopilor din Filipine a declarat anul 2014 ca "Anul Laicilor", pentru a sublinia rolul jucat de laici în "sfințirea și transformarea lumii". În pastorala "Laicii catolici filipinezi: chemați să fiți sfinți... trimiși ca eroi", Episcopii amintesc de importanța laicilor, legând criza cu care se confruntă țara de evidenta prăpastie din viețile multora dintre credința mărturisită și faptele lor. "Este fără îndoială o dovadă rușinoasă a eșecului nostru în evanghelizarea țării că bisericile sunt pline de oameni, că sărbătorile religioase sunt trăite intens, că avem multe școli catolice, dar țara este scufundată în sărăcie și în corupție", se spune în pastorala amintită.
În scrisoarea lor pastorală, cei 120 de Episcopi filipinezi îi îndeamnă pe laici să aducă împărăția lui Cristos în diferitele straturi ale societății din care fac parte. "Sarcina voastră specifică și responsabilitatea voastră specială primită de la Domnul este să vă găsiți sfințenia în lume și să sfințiți lumea și să o transformați, ca să devină tot mai mult lumea lui Dumnezeu, împărăția lui Dumnezeu, unde se face voia Sa precum în cer. Trebuie să mergeți în lumea familiei, a afacerilor, a economiei, a politicii, a educației, a mass-media și a rețelelor sociale, în fiecare întreprindere umană, unde sunt în joc viitorul umanității și al lumii, și să vă aduceți contribuția decisivă."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 748, Ultimul acces: 2023-03-24 23:39:31