Ultima duminica a anului calendaristic la Manastirea Sf. Simeon Stalpnicul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ultima duminică a anului calendaristic la Mănăstirea Sf. Simeon Stâlpnicul

[2013-12-31]
Numeroși credincioși și preoți, avându-l în frunte pe chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, s-au adunat, în Duminica după Nașterea Domnului, la așezarea monahală Sf. Simeon Stâlpnicul de la marginea cartierului arădean Arad-Gai, informează episcopiaaradului.ro
La momentul rânduit, chiriarhul a vorbit celor prezenți, plecând de la pericopele zilei, despre raportul dintre bilanțuri și măsuri, numere și nume, în lume și în Biserică, ilustrative pentru orientarea vieții religioase mai ales spre desăvârșire, făcând o analiză în lumina Anului Omagial a Sf. Împărați Constantin și Elena, pilduitoare pentru început și sfârșit de an calendaristic, precum și a celui bisericesc.
Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită în biserica nouă a mănăstirii, care poartă hramurile: „Veșmântul Maicii Domnului”, „Brâul Maicii Domnului” și „Acoperământul Maicii Domnului”, ce se sărbătoresc la 2 iulie, 31 august și 1 octombrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1358, Ultimul acces: 2023-10-01 10:52:19