Slujba de la miezul noptii la Patriarhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujba de la miezul nopții la Patriarhie

[2013-12-31]
În toate bisericile Patriarhiei Române vor fi oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Potrivit rânduielii liturgice hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în noaptea dintre ani în catedralele și bisericile parohiale se oficiază Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și se citesc rugăciunea Sfântului Isaac Sirul, o rugăciune de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an (din tradiția română și slavă și din tradiția greacă).
„Citim Acatistul Mântuitorului, așa cum este firesc, deci este o slujbă de mulțumire pe care o aducem Mântuitorului Hristos pentru binefacerile pe care le-a revărsat asupra neamului omenesc. Sunt câteva rugăciuni care se citesc în cadrul Te Deum-ului de Anul Nou pe care îl săvârșim în dimineața Anului Nou după Sfânta Liturghie”, a spus părintele profesor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, potrivit Radio TRINITAS.
În mănăstiri slujba se va oficia, potrivit Tipicului, după Miezonoptică sau Priveghere. Slujba de la miezul nopții de la Catedrala patriarhală începe de la ora 23:30 și va fi transmisă în direct de televiziunea și radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1108, Ultimul acces: 2023-02-03 12:32:41