Sarbatoarea Nasterii Domnului in comunitatea greco-catolica romana din Dublin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Nașterii Domnului în comunitatea greco-catolică română din Dublin

[2013-12-31]
Duminică, 22 decembrie, a avut loc la biserica St. Michan binecuvântarea ieslelor pregătite de copiii și adolescenții din grupul de cateheza "Episcop Ioan Suciu". Aceste iesle au fost apoi puse în fiecare familie lângă brad ca și simbol al sărbătorii Nașterii Domnului.
În seara de Ajun Vecernia și Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare au început la ora 17.00 ora locală. S-a făcut procesiunea cu Pruncul Isus care a fost așezat în Ieslea mare din biserică de către ministrantul Adrian Bilț. Copiii și adolescenții din grupul "Episcop Ioan Suciu" au colindat sub îndrumarea Vioricăi Baciu, atât în limba romana cât și în limba engleză. La finalul Sf. Liturghii, comunitatea greco-catolică română din Dublin (www.facebook/romaniangcdublin) a fost salutată de pr. Bryan Shortal OFM Cap, în numele călugărilor capucini care administrează biserica St. Michan și găzduiesc astfel și celebrările liturgice greco-catolice românești. Pr. dr. Coriolan C. Mureșan, responsabilul comunității greco-catolice române din Dublin, a mulțumit pr. Bryan în numele comunității și a urat tuturor sărbători binecuvântate. La finalul programului liturgic familiile au mers la colindat conform tradiției greco-catolice românești.
În ziua de 25 decembrie, credincioși din Dublin și alte localități au participat la Sf. Liturghie în solemnitatea Nașterii Domnului la ora 13.15 la biserica St. Michan de pe Halston Street. La finalul Sf. Liturghii celebrate de pr. Coriolan, grupul vocal românesc de copii "Trăistuța" din Dublin (cărora li s-au alăturat copii din comunitate) au colindat spre bucuria tuturor credincioșilor prezenți. În zilele de 26 și 27 decembrie, Sf. Liturghii au fost celebrate la orele 12.00 și s-a dat citire pastoralei Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România. Grupul credincioșilor originari din parohia greco-catolică "Sf. Dumitru" din Târșolț, Satu Mare, au adus vechile tradiții oșenești prin interpretarea unor colinde tradiționale ("Treceți sfinți" și "Orașul"). Comunitatea greco-catolică română din Dublin va începe Noul An calendaristic prin Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare din ziua de 1 ianuarie, la orele 13.00. În zilele următoare va urma sfințirea caselor și binecuvântarea familiilor greco-catolice. (au consemnat Irina Bilț și Florica Maxim)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1154, Ultimul acces: 2023-05-31 21:23:52