Casatoriile de durata garanteaza viitorul unei tari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Căsătoriile de durată garantează viitorul unei țări

[2014-01-02]
Roma (Catholica) - "Adevăratul scandal modern nu este despărțirea, ci o căsătorie de durată", a spus regizorul italian Pupi Avati, al cărui serial "O căsătorie" a debutat zilele trecute pe canalul național italian de televiziune Rai. Filmul prezintă istoria a doi tineri care se căsătoresc după război și care, depășind dificultățile, continuă să fie împreună și azi, după 50 de ani. Regizorul a fost intervievat pentru Radio Vatican de Antonella Pilia, declarând pentru început:
- Am ajuns la 49 de ani de căsătorie, așa încât știu ce înseamnă căsnicie și cred că sunt îndreptățit să vorbesc despre ea. Observ însă că la noi vorbesc despre căsătorie fie cei cărora căsnicia le-a mers rău și deja după patru ani s-au recăsătorit, fie cei care - oricum - nu au ajuns la maturitatea cunoașterii unui raport atât de special, atât de deosebit, de misterios, atât de sacru precum uniunea dintre un bărbat și o femeie care își promit să stea unul alături de celălalt, să îi protejeze reciproc pe fii, garantându-le doi părinți... Adică două persoane care s-au angajat în respectarea pactului căsătoriei când în practică nu știau nimic despre aceasta, căci - în general - cine se căsătorește nu cunoaște nimic din ceea ce înseamnă de fapt realitatea conviețuirii, descoperind-o de-a lungul zecilor de ani care urmează. Fiind unul care cunoaște această realitate, mă simt îndreptățit să povestesc care a fost experiența mea, astfel încât alții să poată decide asumarea acestui tip de angajament și sper să o facă în mod pozitiv.
- În zilele noastre, vorbirea despre căsătoria de durată este ceva împotriva curentului...
- Da, și este o viziune atât de înrădăcinată încât, acum șase ani, când m-am dus să propun televiziunii Rai acest proiect, spunând: "Aș vrea să istorisesc o căsătorie care durează 50 de ani", funcționarul pe care-l aveam în față mi-a spus: "A, înseamnă că este un film de epocă, cu crinoline și peruci, de la 1800!" Și aceasta din cauza faptului că azi, potrivit opiniei publice, nu pot exista căsătorii care să dureze 50 de ani. Ei bine, nu este adevărat. Într-adevăr, căsătoria este destul de "în criză", că despărțirile și divorțurile sunt - din păcate - în creștere, dar există încă în această țară căsătorii care rezistă, și din fericire sunt chiar numeroase. De fapt, filmul meu se adresează acestei categorii, pentru a deveni și mai conștienți de faptul că dintr-o bună căsătorie rezultă copii buni, tineri care - din punct de vedere social, cultural, intelectual și etic - vor avea un comportament care va garanta țării un viitor mai bun.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 547, Ultimul acces: 2021-01-14 19:28:44