Iezuitii asteapta vizita Papei Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iezuiții așteaptă vizita Papei Francisc

[2014-01-02]
Papa Francisc va celebra Liturghia în dimineața zilei de vineri, 3 ianuarie 2014, la biserica Gesù din Roma, biserica-mamă a iezuiților, pentru a marca Sărbătoarea Preasfântului Nume al lui Isus. Liturghia va celebra de asemenea intrarea, luna trecută, a pr. Pierre Favre, SJ, pe lista sfinților. "Numele lui Isus este 'titlul' Ordinului", a explicat pr. Giuseppe Bellucci, SJ, director al Biroului de Presă al Societății lui Isus din Roma. "Sf. Ignațiu a dorit ca Societatea fondată de el să primească Numele lui Isus. Pentru noi, așadar, aceasta este principala sărbătoare. Faptul că Papa a ales această Sărbătoare a Preasfântului Nume al lui Isus pentru a aduce mulțumiri pentru acest nou sfânt și pentru a celebra cu iezuiții este pentru noi deosebit de semnificativ."
Pr. Belluci a arătat că Papa Francisc și-a exprimat dorința de a saluta personal fiecare iezuit prezent la Liturghie. "Pentru noi, cu siguranță, este un moment de bucurie să ne întâlnim cu Papa, confratele nostru", a declarat el pentru redacția italiană a Radio Vatican. "Există desigur așteptări cu privire la mesajul pe care dorește să ni-l transmită. Aș mai adăuga faptul că este un moment prielnic pentru noi, iezuiții, de a ne întoarce la izvoare - la originile spiritualității noastre - pentru a-i studia în profunzime pe cei care, asemenea pr. Favre și primilor însoțitori ai Sf. Ignațiu, au constituit fundamentele vieților noastre ca iezuiți".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 569, Ultimul acces: 2021-01-14 23:40:01