Peste 6,6 milioane de participanti la evenimentele din Vatican cu Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Peste 6,6 milioane de participanți la evenimentele din Vatican cu Papa

[2014-01-02]
În primele nouă luni și jumătate din pontificatul Papei Francisc, peste 6,6 milioane de persoane au participat în Vatican la evenimentele papale, incluzându-se aici audiențele generale, audiențele acordate grupurilor, Liturghiile și recitarea rugăciunii Angelus, respectiv Regina Coeli, în duminici și sărbători.
Statisticile realizate de Prefectura Casei Pontificale au fost date publicității astăzi, ele neincluzând cifrele de la călătoria Papei Francisc în Brazilia, pentru Ziua Mondială a Tineretului 2013, nici vizitele în Italia. De la alegerea sa la 13 martie până la sfârșitul anului 2013, cel puțin 1,5 milioane de persoane au participat la cele 30 de audiențe generale; peste 87.000 au participat la audiențele acordate grupurilor; aproximativ 2,3 milioane au participat la Liturghiile prezidate de Pontif în Bazilica sau în Piața San Pietro; și peste 2,7 milioane s-au alăturat recitării rugăciunii "Îngerul Domnului" în Piață.
Numerele sunt aproximative, în baza biletelor emise, sau a estimărilor din ochi, după eveniment. Prin comparație, în anul ce a urmat alegerii Papei Benedict al XVI-lea, în aprilie 2005, peste 4 milioane de persoane au participat la evenimentele papale din Vatican, respectiv de la reședința de vară de la Castel Gandolfo. În 1979, primul an calendaristic plin al Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, aproximativ 1,6 milioane de bilete au fost date pentru audiențele generale de miercuri.
Vaticanul a amintit și intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte. Intenția universală: pentru ca să fie promovată o dezvoltare economică autentică, respectuoasă față de demnitatea tuturor oamenilor și a tuturor popoarelor. Intenția pentru evanghelizare: pentru ca toți creștinii de diferite confesiuni să poată merge spre unitatea voită de Cristos.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 542, Ultimul acces: 2021-01-14 19:29:48