Prezenta arhiereasca in mijlocul credinciosilor de la parohia Nasterea Domnului din Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prezență arhierească în mijlocul credincioșilor de la parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

[2014-01-02]
În prima zi din an Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, IPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ce poartă hramul „Nașterea Domnului" din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, informează radiorenasterea.ro
Biserica Ortodoxă a prăznuit astăzi Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și pe Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. În cadrul cuvântului rostit în biserica “Nașterea Domnului”, Mitropolitul Andrei a vorbit celor prezenți despre importanța Praznicului de azi. La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Nicolae Buda i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit pentru prezența în mijlocul credincioșilor.
Taierea-împrejur este sărbătoarea când Mântuitorului i s-a pus numele de Iisus, în a opta zi după Naștere, conform Legii Vechi. Sărbătoarea a fost celebrată încă din primele veacuri creștine. În secolul al V-lea, în Biserica Răsăritului, ea a fost generalizată, după ce sărbătoarea Nașterea Domnului a început să fie serbată la 25 decembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 521, Ultimul acces: 2021-01-15 23:53:43