Anul Nou sarbatorit la Catedrala episcopala din Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Nou sărbătorit la Catedrala episcopală din Caransebeș

[2014-01-02]
În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la catedrala episcopal㠄Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, informează episcopiacaransebesului.ro
În ajunul Anului Nou, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an, la catedrala episcopal㠄Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș îm prezența unui număr impresionant de credincioși.
În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopal㠄Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugăciuni de mulțumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2013, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoții și credincioșii Episcopiei Caransebeșului și în noul an.
Preasfințitul Lucian a arătat bucuria de a sluji la sărbătoarea Tăierii Împrejur cea după trup a Domnului și Sfântul Vasile cel Mare împreună cu clericii și numeroși credincioși: „Ca în fiecare an la Praznicul Tăierii Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos am slujit la catedrala episcopală clerici și popor, rugându-ne lui Dumnezeu să ne ajute și să binecuvinteze cununa anului care a început. Ne-am bucurat să vedem că mulți credincioși și-au adus aminte că este zi de sărbătoare, zi de bilanț sufletesc și material pentru fiecare dintre noi. De asemenea ne-am rugat bunului Dumnezeu să ne ajute ca și anul acesta să fie un câștig pentru mântuirea sufletelor noastre”.
La final chiriarhul a urat tuturor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulți și fericiți și tuturor celor prezenți la sfânta slujbă le-a dăruit iconițe și calendare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 497, Ultimul acces: 2021-01-14 19:30:11