Anul Nou in Arhiepiscopia Aradului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Nou în Arhiepiscopia Aradului

[2014-01-02]
În noaptea dintre ani, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul clerului și credincioșilor prezenți în număr mare la Catedrala arhiepiscopal㠄Sfânta Treime” din Arad, informează episcopiaaradului.ro
Respectând hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Slujba la trecerea dintre ani, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Inaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt despre ,,Anul împăcării și al comuniunii”, prezentând inițiativa conducerii bisericești privind Anul 2014 - ca An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”, făcând totodată urările cuvenite și dând îndrumările legate de viața creștină în cursul anului care a început.
În ziua de Anul Nou Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din orașul de reședință. În cuvântul adresat credincioșilor, sub titlul ,,Întru numele Domnului”, înțelegând ieșirea din anul vechi și intrarea în cel nou pentru un creștin ce poartă numele Mântuitorului, potrivindu-și viața după chipul Acestuia. În acest sens s-a tâlcuit și numele Domnului, ca Mântuitor și Uns al lui Dumnezeu, potrivit și înțelesului praznicului Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului, și a anului nou, întregind cu icoana Sfântului Vasile cel Mare, după cum a arătat chiriarhul.
Liturghia Sfântului Vasile cel Mare se săvârșește de zece ori pe an: în Ajunul Crăciunului și în cel al Bobotezei, în ziua de prăznuire a Sfântului Vasile cel Mare, pe 1 ianuarie, în primele cinci duminici din Postul Mare, în Joia Mare și în Sâmbăta Mare.
În seara zilei, la reședința chiriarhală a avut loc îndătinata Recepție de Anul Nou, oferită de către Inaltpreasfințitul Timotei preoților și credincioșilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 490, Ultimul acces: 2021-01-14 19:39:14