Prima zi a Anului la Catedrala arhiepiscopala din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima zi a Anului la Catedrala arhiepiscopală din Roman

[2014-01-02]
În prima zi a anului 2014, Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul a participat la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala arhiepiscopal㠄Cuvioasa Parascheva”, Roman, informează epr.ro
După momentul euharistiei, Preasfințitul Părinte a împărtășit credincioșilor cuvântul de învățătură: „Ziua de astăzi are o întreită semnificație. Mai întâi, sărbătorim tăierea împrejur a Mântuitorului Hristos, ce s-a împlinit la opt zile de la naștere. Apoi, dincolo de importanța socială, economică, 01 ianuarie este ziua când Dumnezeu primește un nume, iar noi ne legăm ființial de acest nume prin Botez, așa cum spune Sf. Apostol Pavel: „câți în Hristos ne-am botezat, în Hristos ne-am și îmbrăcat”.
În al treilea rând, în această zi cinstim pe un Sfânt Părinte al Bisericii noastre, pe Ierarhul Vasile cel Mare, care prin viața, prin faptele și prin vasta sa operă teologică lăsată posterității s-a dovedit a fi un mărturisitor al Evangheliei lui Hristos”. „Toate aceste sunt momente pe care le consemnăm în viața noastră, fiind prezenți în comuniune de rugăciune în Biserică. Aici ne rugăm și cerem lui Dumnezeu să ne binecuvinteze Cununa anului celui nou și viața noastr㔠– a mai spus ierarhul în cuvântul său.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a binecuvântat pe credincioși, dorindu-le un an nou cu sănătate, cu pace, cu liniște sufletească și spor duhovnicesc, împlinirea faptelor celor bune și rod de mântuire!

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 503, Ultimul acces: 2021-01-15 23:53:46