Slujba de Boboteaza la Catedrala Arhiepiscopala din Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujba de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

[2014-01-06]
La sărbătoarea Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Aghiasmei Mari la Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfânta Treime” din Arad, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, și a sute de credincioși, informează episcopiaaradului.ro
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția sa a vorbit despre Aghiasma Mare și trăirea sublimității slujbei, ca și a Tainei Sfântului Botez pentru fiecare creștin și obștea întreagă având vederea cerului deschis al Ortodoxiei, prin glasul Părintelui ceresc și harul Duhului Sfânt, întărirea Cuvântului Întrupat. Referindu-se la rânduiala slujbelor din ziua de Bobotează, în mod special la slujba Sfințirii celei Mari a Apei, a arătat că aceasta cuprinde citiri sfinte din Vechiul Testament, prefigurând apa sfințită, citiri din Noul Testament, prelucrate în rugăciuni înălțătoare dintre cele mai frumoase ale Bisericii.
În încheiere, Înaltpreasfințitul Timotei a adresat credincioșilor prezenți în număr impresionant, părintești binecuvântări și doriri de propășire materială și spirituală.
Credincioșii, cu multă răbdare și în bună rânduială, au luat Aghiasmă Mare din vasele anume rânduite în jurul Catedralei Arhiepiscopale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 580, Ultimul acces: 2021-02-26 10:55:21