Sarbatoarea Botezului Domnului la Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Botezului Domnului la Suceava

[2014-01-06]
Astazi, la Dumnezeiasca Aratare, majoritatea credinciosilor suceveni au participat la Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita la Catedrala Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, după cum ne-a precizat Doina Ciobanu.
IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inconjurat de preoti, diaconi si intreaga obste a manastirii a slujit serviciul liturgic in manastire, iar slujba de sfintire a Aghiasmei Mari a fost oficiata in incinta asezamantului monahal, in fata Paraclisului.
Raspunsurile liturgice au fost date de corul manastirii, condus de pr prof Lucian Tablan-Popescu.
Cantarea Kirie Eleison a fost intonata de trei ori, de toti credinciosii participanti la marea bucurie.
In cuvantul de invatatura, Ierarhul a vorbit nu numai despre importanta sarbatorii imparatesti a Botezului Domnului ci si despre implicatiile pe care le are acest eveniment in viata noastra de zi cu zi , in drumul spre desavarsire.
Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava, este datata cronologic intre anii 1514-1522, fiind ctitorie voievodala.
Din anul 1589, aici se afla moastele Sf Ioan cel Nou, supranumit de la Suceava, pastrate cu mare evlavie sub un baldachin de piatra , intr-o racla de argint, bogat ornamentata.
Pentru valoarea sa istorica si cultural-religioasa, in anul 1993, a fost inclusa de UNESCO in grupul Biserici pictate din Nordul Moldovei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 562, Ultimul acces: 2021-02-22 16:22:28