Praznicul Botezului Domnului la Marea Baltica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Praznicul Botezului Domnului la Marea Baltică

[2014-01-06]
Luni, 6 ianuarie 2014, de Praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare împreună cu un sobor de preoți și diaconi în biserica parohiei ortodoxe române din Copenhaga, Danemarca, informează www.episcopiascandinavia.se
În cadrul Liturghiei, după rugăciunea amvonului, s-a organizat o procesiune, cu prapori și icoane, în apropierea bisericii, pe țărmul Mării Baltice, unde s-a săvârșit sfințirea mare a apei și au fost binecuvântați cu Aghiasma Mare numeroșii credincioși care au participat la slujbă. La final, potrivit Tradiției ortodoxe, arhiereul a aruncat Sfânta Cruce în apă, fiind ridicată de Grigore Popescu, unul dintre cei cinci tineri care au intrat în apa mării pentru aducerea Sfintei Cruci. Fiecare dintre acești credincioși care au împlinit această frumoasă rânduială, au primit din partea Preasfințitului Macarie mai multe daruri care a oferit parohiei și prapori brodați în atelierele Centrului episcopal din Stockholm. După slujbă, s-a organizat tradiționala agapă frățească.
În anii precedenți, Preasfințitul Episcop Macarie a participat de Praznicul Bobotezei la procesiunile de ridicare a Crucii în orașele suedeze Göteborg și Jönköping și în capitala Suediei, Stockholm. Anul trecut, procesiunea de Bobotează s-a organizat în fiordurile orașului norvegian Bergen, iar anul acesta, Preasfințitul Episcop Macarie a condus pentru prima oară procesiunea de Bobotează în Danemarca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 507, Ultimul acces: 2021-02-27 09:45:51