Papa Francisc merge in Tara Sfanta. Suveranul Pontif va calatori la Amman, Bethleem si Ierusalim (Puterea.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc merge în Țara Sfântă. Suveranul Pontif va călători la Amman, Bethleem și Ierusalim (Puterea.ro)

[2014-01-06]
Papa Francisc a anunțat duminică, după slujba oficiată în Piața Sfântului Petru de la Roma, că va face un pelerinaj pe Pământul Sfânt, în perioada 24-26 mai. „În atmosfera de bucurie din această perioadă a anului, doresc să anunț că în 24-26 mai voi face un pelerinaj în Țara Sfântă”, a declarat Papa argentinian, precizând că această călătorie va include trei etape: Amman, Bethleem și Ierusalim, transmite Agerpres.
La Biserica Sfântului Sepulcru din Ierusalim, unde, potrivit tradiției creștine, se află mormântul lui Iisus Hristos, „vom celebra o întâlnire ecumenică împreună cu toți reprezentanții Bisericilor creștine din Ierusalim, precum și cu Patriarhul Bartholomeu de Constantinopol”, a precizat capul Bisericii Catolice în fața mulțimii de fideli.
Suveranul Pontif nu a dat alte detalii cu privire la această călătorie, pe care a anunțat-o exact după 50 de ani de la vizita istorică a lui Paul al VI-lea în regiune, prima a unui Papă pe Pământul Sfânt.
Papa Francisc a fost invitat pe Pământul Sfânt în același timp de președintele israelian Shimon Peres și de președintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul audiențelor oferite acestora la Vatican.
În februarie 2013, Sfântul Scaun a folosit pentru prima dată termenul de „Statul Palestina”, după recunoașterea de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) a unui nou statut pentru Palestina.
„Vaccin împotriva credinței".
Papa Francisc a cerut o reexaminare a comportamentului Bisericii Catolice față de copiii cuplurilor de același sex și cuplurilor divorțate, avertizând împotriva unei atitudini care ar însemna „inocularea unui vaccin împotriva credinței”. „Din punctul de vedere al educației, căsătoriile între persoane de același sex lansează provocări pe care uneori ne este greu să le înțelegem”, a declarat Papa Francisc într-un discurs susținut în fața membrilor Uniunii Internaționale a Superiorilor Generali, pronunțat în noiembrie, din care au fost publicate fragmente pe site-uri ale unor publicații italiene abia sâmbătă.
„Numărul de copii școlarizați ai căror părinți s-au despărțit este foarte mare”, a continuat el, adăugând că structura familiei este pe cale să se schimbe. „Îmi amintesc un caz al unei fetițe triste, care i-a mărturisit învățătoarei ei că «prietena mamei mele nu mă iubește»”, a spus Papa, citat de Mediafax.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 506, Ultimul acces: 2021-02-28 00:34:00