Cuvintele Papei au fost instrumentalizate pentru a se sustine uniunile homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cuvintele Papei au fost instrumentalizate pentru a se susține uniunile homosexuale

[2014-01-07]
Au apărut ample dezbateri în mass-media din Italia după ce revista iezuiților "La Civiltà Cattolica" a publicat, pe 3 ianuarie 2014, conversația dintre Papa Francisc și superiorii congregațiilor religioase. Colocviul a avut loc la Roma pe 29 noiembrie, dar multe comentarii din presă s-au concentrat pe chestiunea uniunilor între persoane de același sex. Directorul Biroului de Presă al Vaticanului, pr. Federico Lombardi, a intervenit cu o notă pe marginea acestor comentarii, publicată pe situl Radio Vatican.
"În conversația cu superiorii congregațiilor religioase, Papa remarcă faptul că situația în care se desfășoară astăzi educația copiilor și a tinerilor este cu mult diferită față de trecut, pentru că ei trăiesc în multe situații familiale dificile, cu părinți separați, forme anormale de uniune, uneori chiar între persoane de același sex, și așa mai departe. Educația și vestirea credinței nu pot face abstracție de această realitate și trebuie să fie atente la binele noilor generații, însoțindu-le cu afecțiune pornind tocmai de la situația lor concretă, pentru a nu provoca în ele reacții negative contrare primirii credinței înseși. Acest discurs - într-un anumit sens evident - cu privire la îndatorirea educativă a Bisericii, rostit în 29 noiembrie în termeni cu totul generali, a fost pus de diferite mijloace de presă italiene în legătură cu problema ridicată în ultimele zile privind recunoașterea legală a uniunilor civile a cuplurilor de același sex."
"Modul forțat de a stabili această legătură este atât de evident încât în unele cazuri se prezintă ca o instrumentalizare", continuă nota dată de pr. Lombardi. "A vorbi despre 'deschidere față de cuplurile gay' este paradoxal, pentru că discursul Papei este cu totul general și pentru că chiar mica referință concretă făcută de Papa - o fetiță tristă pentru că logodnica mamei sale nu o iubește - face aluzie tocmai la suferința copiilor. Papa nu s-a exprimat în nici un fel asupra unei dezbateri care s-a redeschis în Italia cu o lună mai târziu, și cine își amintește pozițiile pe care le-a exprimat anterior în Argentina, cu ocazia dezbaterilor pe aceste teme, știe bine că erau cu totul diferite de cele pe care acum unii încearcă în mod incorect să i le atribuie."
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 530, Ultimul acces: 2021-02-28 18:11:39