Papa a vizitat o iesle vie la o biserica din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a vizitat o iesle vie la o biserică din Roma

[2014-01-07]
În după-amiaza zilei de luni, 6 ianuarie 2014, Papa Francisc a vizitat parohia romană Sf. Alfons Maria de Liguori, unde l-au așteptat sute de persoane. Sfântul Părinte a vizitat ieslea vie, organizată de credincioșii din parohie, cu circa 200 de figuranți. După momentul primirii și al rugăciunii private în interiorul bisericii, Papa Francisc i-a salutat pe credincioși, în față aflându-se copiii și bolnavii. Pontiful i-a invitat pe parohieni să se roage pentru toți, mai ales pentru copiii care se vor naște și pentru bunicii care sunt înțelepciunea.
Peste 100 de copii l-au primit cu cântecul "Tu scendi dalle stelle" și cu un mare buchet de trandafiri roșii. Sfântul Părinte a dorit să viziteze și ieslea vie amplasată lângă biserică, unde a fost reconstruit un mic Betleem, cu ateliere care amintesc meșteșugurile tipice acelei epoci, precum tâmplăria, pantofăria și fierăria. Pontiful s-a oprit câteva minute în fața fiecăreia dintre acestea, pentru a-i saluta pe cei peste 200 de figuranți care au participat la această reprezentare, dar mai ales s-a oprit la coliba Nașterii, unde îl aștepta micul Francesco, care a avut rolul Pruncului Isus și care primise Sacramentul Botezului tocmai în dimineața acelei zile.
Vizita Papei a avut loc în urma deciziei parohiei de a-i scrie Pontifului o scrisoare. Preotul paroh, don Dario Pompeo Criscuoli, a declarat înainte de vizită: "Ocazia pentru a-l invita a fost tocmai aceea a ieslei vii, prin care am implicat în parohie numeroase persoane care au lucrat la aceasta, dar și multe altele care s-au apropiat datorită acestei implicări care i-a făcut protagoniști. Trebuie să spun că au răspuns în manieră excelentă invitației și s-au implicat în special meșteșugarii din parohie și un foarte bun arhitect. Numeroși tâmplari, fierari și apoi tineri, copii, fiecare a avut rolul său: îngeraș, păstor". Parohul a precizat că Papa i-a telefonat doar cu trei zile înainte, "și a trebuit așadar să organizăm totul în foarte puțin timp. Ne-am pregătit cu o celebrare euharistică împreună cu Episcopul din această zonă și cu un moment de rugăciune și adorație, cu cântece, lecturi, amintind mai ales scrierile Sfântului Părinte".
Referitor la așteptările de la această vizită, "Papei, la telefon, i-am spus că dorim să fim întăriți în credință... Se crește în credință în interiorul unei comunități vii. Aceasta este dorința noastră... Papa vine să ne întărească în credință și să ne spună că Cristos a înviat. A înviat pentru noi și coboară în morțile noastre, se interesează de noi și nu suntem singuri. Aceasta este vestea pe care oamenii vor să o audă astăzi... Aceasta este dorința care se naște din inima mea de paroh: ca oamenii să se simtă iubiți de Dumnezeu, chiar și în slăbiciunea lor". Atunci când și-a anunțat enoriașii de venirea Papei, "bineînțeles, au fost strigăte de bucurie, deoarece Papa este foarte iubit. În mod clar parohienii nu credeau că l-ar putea vedea de aproape. Această ocazie, așadar... a fost primită cu mare bucurie și entuziasm."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 478, Ultimul acces: 2020-09-26 09:50:09