Sarbatoare la biserica pompierilor din Campulung Moldovenesc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare la biserica pompierilor din Câmpulung Moldovenesc

[2014-01-08]
Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc a fost în zilele de luni, 6 ianuarie 2014, și marți, 7 ianuarie, loc de rugăciune pentru numeroși credincioși din orașul de la poalele Muntelui Rarău.
În seara zilei de 6 ianuarie, un sobor de preoți au săvârșit Vecernia unită cu Litia. Lăcașul de închinăciune din lemn a fost neîncăpător pentru numărul mare de oameni care au venit să se roage Sfântului Ioan Botezătorul. În dimineața zilei de 7 ianuarie, programul liturgic a continuat cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți. La aceste slujbe a participat conducerea Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, precum și angajații instituției. Rugăciunile de mulțumire, de cerere și de laudă aduse lui Dumnezeu, cântările de la strană și prezența unui număr mare de credincioși au împodobit mica biserică în această zi de sărbătoare. Predica de la finalul slujbei a fost ținută de pr. Cristian Brocea de la parohia Prisaca Dornei, care a făcut o legătură între sărbătoarea Botezului Domnului și cea a Sfântului Ioan Botezătorul, iar apoi a vorbit despre pocăință. "Pocăința este conștientizarea faptului că tot ceea ce facem noi de cele mai multe ori poate nu este plăcut lui Dumnezeu. Conștientizând că suntem oameni păcătoși, trebuie să ne îndreptăm viața noastră. Dacă dorim să ne plângem păcatele trebuie să venim în sfânta biserică. Dacă conștientizăm păcatul și îl mărturisim, ne curățim sufletele", a spus pr. Cristian Brocea. Pr. Nicolae Moroșan, subofițer și misionar în cadrul detașamentului, a mulțumit preoților și credincioșilor pentru că au participat la hramul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Câmpulung Moldovenesc, precum și angajaților Detașamentului de Pompieri care sunt aproape de acest lăcaș de închinăciune. De asemenea, pr. Nicolae Moroșan i-a felicitat pe toți cei care și-au serbat onomastica în ziua sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, potrivit mmb.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 560, Ultimul acces: 2021-02-22 16:34:23