Romanii din Castellon au sarbatorit Boboteaza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Românii din Castellon au sărbătorit Boboteaza

[2014-01-07]
În Parohia ortodoxă româneasc㠔Sfântul Nicolae” din Castellon Spania Praznicul Bobotezei a fost un prilej de întâlnire și comuniune pentru românii aflați la muncă în Peninsula Iberică. După ce au participat la Sfânta Liturghie în biserica parohială preotul și credincioșii au mers pe plaja din apropiere unde s-a oficiat slujba Aghesmei Mari.
„Împreună cu credincioșii parohiei noastre am venit pe malul Mării Mediterane, așa cum este rânduiala ca Agheasma cea Mare să se săvârșească pe malul unei ape și cum Dumnezeu a rânduit să avem marea aproape de noi am ieșit împreună cu toții pentru a ne bucura de frumusețea acestei zile și de importanța ei duhovnicească”, a declarat pentru TRINITAS TV pr. Paroh Nicolae Ioniță, Biserica ”Sfântul Nicolae”, Castellon.
A devenit o tradiție ca românii din provincia Castellon să meargă la malul Mediteranei pentru a participa la slujba de Bobotează și pentru a lua apă sfințită.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 560, Ultimul acces: 2020-09-26 09:50:35