Sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul la Fagaras - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul la Făgăraș

[2014-01-07]
La sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.
În continuare, ierarhul a participat, la Făgăraș, la Festivalul Cetelor de Feciori. Ca în fiecare an, la Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul”, cetele de juni au colindat, după care și-au prezentat portul popular într-o paradă organizată în centrul orașului. Tradiția a luat naștere în urmă cu 8 ani la inițiativa Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului.
„Cetatea Făgărașului a îmbrăcat haine de sărbătoare și a primit pentru a opta oară pe tinerii din cetele din împrejurimile din Țara Făgărașului. Noi sperăm ca prin provocarea pe care am făcut-o acum opt ani împreună cu preoții noștri și în chip deosebit cu primarii din fiecare localitate va fi continuată inițiativa aceasta și va fi un moment de bucurie în care ne cinstim poporul, tradițiile lui, dar în același timp ne cinstim credința noastră strămoșească”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului
Festivalul Cetelor de Feciori încheie sărbătorile de iarnă în Țara Făgărașului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 457, Ultimul acces: 2020-09-27 14:13:09