Sfanta Liturghie si binecuvantarea bisericii parohiei Turda Noua II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Liturghie și binecuvântarea bisericii parohiei Turda Nouă II

[2014-01-07]
Biserica Ortodoxă a prăznuit marți, 7 ianuarie 2014, “Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”. În fiecare an, după marele praznic al Botezului Domnului în apa Iordanului, îl cinstim pe cel care a săvârșit acest botez, numit “Înaintemergătorul Domnului”. Sfântul Ioan este cel care arată diferența dintre botezul pocăinței (cu apa din Iordan) și cel creștin, care va fi „cu Duh Sfânt și cu foc”.
În această zi de sărbătoare, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul “Înălțarea Domnului” din parohia Turda Nouă II. Slujba a început la ora 10:00, iar înainte ÎPS Andrei a săvârșit o rugăciune de binecuvântare a locașului de cult, după ce în ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrări. Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte protopopul de Turda, Pr. Daniel Crișan.
În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Radio Renașterea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit credincioșilor despre misiunea și învățăturile Sfântului Ioan Botezătorul: “În această zi minunată când Dumnezeu ne-a îngăduit bucuria de a veni la Turda, aici unde părintele Ioan Ciortea dimpreună cu dumneavoastră ridicați această biserică măreață, în care deja ați intrat în naosul ei, așadar în această zi minunată, ne bucurăm și de realizările dumneavoastră, dar subliniem importanța pe care Sfântul Ioan Botezătorul a avut-o în pregătirea căii Domnului. Sfântul Ioan Botezătorul, petrecând în rugăciune, în nevoință, acolo în pustia Iordanului, a primit de la Dumnezeu descoperire: „Cel pe care vei vedea Duhul Sfânt pogorându-se, acela este Cel ce ridică păcatele lumii și când a venit Domnul la Iordan, Ioan a zis limpede: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatele lumii”.
Biserica parohiei Turda Nouă II ce poartă hramurile “Înălțarea Domnului” și “Acoperământul Maicii Domnului” a fost construită recent, mai exact în anul 2012. Potrivit părintelui paroh Ioan Ciortea, anul trecut a fost amenajat interiorul pentru a putea fi ținute aici sfintele slujbe. Până în 2013 slujbele au fost săvârșite în demisolul locașului de cult, ce a fost amenajat încă din 2010.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 481, Ultimul acces: 2020-09-26 08:58:59