Slujire arhiereasca la Parohia „Sfintii Martiri Brancoveni" din mun. Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni" din mun. Giurgiu

[2014-01-07]
La 7 ianuarie 2014 Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni" din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, spre bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evidențiat viața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuși Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toți oamenii născuți din femeie și cel dintâi între Prooroci. Sfântul Ioan Botezătorul simbolul martirilor și al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune și de pocăință. El a rămas în tradiția Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice. La final, Părintele Episcop a adresat sutelor de credincioși prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconițe.
Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” a luat ființă în anul 2008, cu binecuvântarea și prin implicarea Întâistătătorului eparhiei noastre, iar în prezent aici, sunt desfășurate ample lucrări de construcție a noii biserici din zid. În acest an 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „An omagial euharistic și An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, această parohie va desfășura numeroase evenimente spiritual – culturale care vor avea ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1163, Ultimul acces: 2024-03-26 09:41:09