Sarbatoarea Botezul Domnului in Parohia Coslada, Spania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Botezul Domnului în Parohia Coslada, Spania

[2014-01-07]
În ziua sărbătorii Botezului Domnului, la 6 ianuarie 2014, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române “Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania s-au reunit la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a apei, ocazie cu care fiecare dintre cei prezenți a primit din agheasma pregătită special în recipienți de sticlă, pentru a le fi spre curățirea sufletelor și a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfințirea caselor și spre tot folosul de trebuință.
În cuvântul de învățătură, părintele paroh a spus: „Botezul Celui fără de păcat ne invită la o adevărată cercetare asupra modului în care ne amintim și trăim propriul nostru botez. Poate că astăzi trebuie să vorbim mai ales despre botezul nostru: cum îl trăim? Îl trăim? Să vedem angajamentele părinților noștri de la botez, angajamente pe care apoi și noi, ca părinți sau nași, ni le-am luat: vă lepădați de Satana și de păcat pentru a trăi în libertatea fiilor lui Dumnezeu? Ne lepădăm de faptele și ademenirea celui rău, pentru a nu ajunge sub stăpânirea păcatului? Ne lepădăm de trufia celui care este începutul și cauza oricărui păcat? Ne lepădăm? Cuvintele spun da, dar faptele, gândurile noastre ce spun? Cum sunt? Credem noi în Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt? Credem în Sfânta Biserică, în mijlocirea sfinților, iertarea păcatelor, învierea morților și viața veșnică? Să lăsăm faptele noastre să vorbească despre credința noastră: când ne-am rugat ultima dată mijlocirii sfinților? Când ne-am spovedit? Când ne-am rugat pentru cei răposați? Să trăim această zi ca fii ai Tatălui, frați ai Fiului și biserici ale Duhului Sfânt, bucurându-ne de poruncile Domnului și de darurile lui! Cine face astfel trăiește propriul botez și cinstește și botezul Domnului”.
Botezul Domnului se mai numește și „Arătarea Domnului“, „Descoperirea Cuvântului Întrupat“, „Epifania“ sau „Teofania“, deoarece rememorează momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, ocazie cu care s-a arătat lumii Sfânta Treime; glasul Tatălui se face auzit din ceruri, Fiul este întrupat și stă în râul Iordan, iar Sfântul Duh Se coboară în chip de porumbel. „Iar botezându-Se Iisus, când ieșea din apă, îndată cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu S-a văzut pogorându-Se ca un porumbel și venind peste El“ (Matei 3, 16). Tot atunci, Hristos Domnul s-a descoperit tuturor ca Mesia cel mult așteptat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 536, Ultimul acces: 2021-03-08 11:16:47