Sfantul Ioan Botezatorul cinstit in parohia Timisoara-Iosefin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Ioan Botezătorul cinstit în parohia Timișoara-Iosefin

[2014-01-07]
În ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, la 7 ianuarie 2014, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din biserica cu hramul “Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara – Iosefin. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Ionel Popescu, parohul bisericii, care a evidențiat modelul de trăire ascetică a Sfântului Ioan Botezătorul, subliniind că încă din pântecele mamei sale, a fost ales să ducă o viață de rugăciune în smerenie și sărăcie, fiind exemplul monahilor bisericilor noastre dintotdeauna. Modul său de viață, sfințenia vieții sale, cunoașterea scripturilor i-au creat o autoritate și putere de a pregăti calea mulțimilor și de a descoperi oamenilor pe Mântuitorul Iisus Hristos, Mesia cel mult așteptat.
La final, potrivit mitropolia-banatului.ro, Preasfințitul Paisie Lugojanul a oficiat o slujbă de binecuvântare a prinoaselor pregătite de credincioșii parohiei întru cinstea marelui praznic al Soborului Sfântului Ioan Botezătorul. În încheiere, Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea și felicitările Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, credincioșilor și slujitorilor parohiei care poartă numele Sfântului Prooroc Ioan, precum și îndemnul de trăire în sfințenie și cumpătare după viața pilduitoare a Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Doina Banatului” al parohiei, condus de prof. Florin-Nicolae Șincari.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4694, Ultimul acces: 2021-03-01 11:38:42