Tabara Dezvoltarea performantelor la copii, la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tabăra Dezvoltarea performanțelor la copii, la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

[2014-01-07]
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în perioada 26-30 decembrie 2013, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț a avut loc tabăra de iarnă intitulat㠄Dezvoltarea performanțelor la copii“, desfășurată cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
În tabără au participat 76 de elevi cu vârste cuprinse între 20 și 17 ani, printre aceștia numărându-se și 10 copii din localitatea Dondușeni, Republica Moldova.
Paleta de activități a taberei a fost una largă, cu mai multe secțiuni. Prima și cea mai importantă secțiune, dat fiind faptul că tabăra s-a desfășurat la Seminarul de la Mănăstirea Neamț, a fost cea duhovnicească. Copiii au participat la slujbele Sfintelor Liturghii din 27 și 29 decembrie, oficiate în Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul“. De asemenea, în fiecare dimineață și seară, toți copiii din tabără au participat la rugăciuni în comun, săvârșite în Paraclisul „Sf. Vasile cel Mare“.
Un alt segment al taberei a fost cel artistic, prin secțiunile de desen și pictură intitulate „Icoana din sufletul copilului“ și „Felicitări de iarnă“, dar și cel muzical, prin manifestarea „Colinde și cântece de iarnă“.
La activitatea cultural㠄Cuvinte și cărți“, participanții au realizat eseuri și basme pe o temă dată, iar la activitatea „Să ne cunoaștem înaintașii“, pe baza filmului vizionat „Ștefan cel Mare“, copiii și-au exprimat păreri care au avut un impact emoțional și sufletesc cu totul aparte.
Nu au lipsit nici activitățile sportive. Chiar dacă nu am avut zăpadă, copiii s-au întrecut în activități sportive precum tenis de masă, șah etc. La final, elevii cei mai buni, cu lucrările cele mai interesante, au fost premiați.
Cum Seminarul „Veniamin Costachi“ se află într-un ținut binecuvântat de sfinții nemțeni și de înaintași, o altă latură a taberei a fost cea a pelerinajelor sub egida „Să vizităm locuri pline de sfințenie și cultură“. Mănăstirile Neamț, Secu, Sihăstria, Agapia, Văratec, dar și Cetatea Neamțului, casele memoriale „Ion Creang㓠și „Veronica Micle“ au fost, cu adevărat, popasuri de neuitat.
Dorim să aducem alese mulțumiri membrilor Consiliului Județean Neamț, în special domnului Dan Constantin, care au înțeles să sprijine acest proiect, pentru că seminarul nemțean a mai desfășurat și o tabără de vară cu același titlu care s-a bucurat de același sprijin. Mulțumiri se cuvin a fi aduse și Inspectoratului Școlar Județean Neamț, care, prin domnul inspector școlar general, prof. dr. Viorel Stan, a susținut și sprijinit buna desfășurare a tuturor activităților taberei, precum și toate inițiativele pe care le desfășoară școala teologică de la Mănăstirea Neamț.
Toate aceste manifestări ale taberei nu puteau fi desfășurate fără sprijinul profesorilor, pedagogilor și elevilor Seminarului de la Mănăstirea Neamț pe care aș dori să-i nominalizez în rândurile ce urmează, mulțumindu-le cu recunoștință: pr. director Ioan Mihoc, pr. Vasile Păvăleanu, Diogene Mihăilă, Dan Țârdea, Oana Grădinaru, Serghei Rudeanu, Apetroaie Elena, Elena Anisescu, Ioan Crăcană, Gheorghe Tiugea, Valeriu Dimitriu, pr. George Chirița, Oltia Mihoc, Marius Brumă, Ion Lariu, pr. Ovidiu Dediu, Adrian Cojocariu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 500, Ultimul acces: 2021-02-26 05:39:09