Prima slujba arhiereasca in municipiul Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima slujbă arhierească în municipiul Bacău

[2014-01-08]
Sărbătoarea uneia dintre cele mai vechi biserici din municipiul Bacău a fost încununată la 7 ianuarie 2013, în ziua hramului, de slujba dumnezeieștii Liturghii oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului
Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Bacău s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor prezenți la sărbătoarea unuia dintre cele mai vechi locașuri de cult din această urbe. Slujba dumnezeieștii Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit epr.ro. În cuvântul său, ierarhul a explicat, plecând de la profețiile Vechiului Testament, importanța și rolul Sfântului Ioan Botezătorul în planul iconomiei dumnezeiești. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să-l aibă ca model pe ”cel mai mare om care s-a născut din femeie, așa cum a spus Însuși Dumnezeu Cuvântul întrupat”. ” Ziua de astăzi este o zi paradigmatică pentru cei care au conștiința de a urma lui Hristos. Suntem chemați să recunoaștem pe Cel ce este, pe Mântuitorul sufletelor noastre. Într-o lume care se poate asemăna cu cea de atunci, se aude glasul Sfântului Ioan prin noi, cei ce mărturisim pe Mântuitorul Hristos, chemându-ne să fim martorii Săi într-o lume a instabilităților, a nestatorniciei, a violenței. Suntem chemați ca cei ce l-am primit pe Hristos ca model să fim martori ai Săi, fiecare pe măsura darurilor primite de la Dumnezeu”, a mai spus Preasfinția Sa, încheindu-și cuvântul de învățătură cu îndemnul hristic ”Rămâneți întru dragostea Mea, căci fără Mine nu puteți face nimic!”.
Prezența ierarhului în mijlocul băcăuanilor a consemnat și prima slujbă religioasă din acest an oficiată de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul în mijlocul credincioșilor din acest municipiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4802, Ultimul acces: 2021-03-07 18:46:39