Boboteaza la Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza la Viena

[2014-01-08]
Credincioșii ortodocși romani din Viena și împrejurimi au avut bucuria ca la marea sărbătoare a Botezului Domnului, să-l primească în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim.
„Ierarhul s-a aflat trei zile în capitala Austriei, căutând în acest timp să întâlnească preoții slujitori din Viena și credincioșii pe care-i are spre păstorire, să se roage împreună cu ei și să-i binecuvânteze. Astfel, sâmbătă seară a săvârșit slujba Vecerniei în Biserica Sf. Apostol Andrei din Viena, iar duminică, în prezența a peste 300 de credincioși, Sf. Liturghie în Biserica Sf. Antonie din sectorul 15 al Vienei. Aceasta Biserică a fost primită deocamdată de comunitatea ortodoxă romana spre folosință, dar cu posibilitatea ca în viitorul apropiat să intre în proprietatea ei, acum analizându-se forma cea mai potrivită pentru aceasta”, ne-a transmis pr. Emanuel Nuțu.
Duminică seara, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei și Sfințirea cea mare a apei în orașul Wiener Neustadt, care se afla la o distanță de 60Km. de Viena în direcția Graz.
„Peste 100 de credincioși l-au așteptat și au participat cu multă emoție și bucurie la această slujbă, urmată de cuvântul de învățătura al ierarhului, de binecuvântarea lui, iar la sfârșit de o agapă de post, pregătită de credincioasele comunității pentru toți cei prezenți”, a mai spus pr. Emanuel.
Luni, în ziua Bobotezei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Sf. Ap. Andrei din Viena, în cadrul căreia l-a hirotonit că diacon pe teologul și pictorul Razvan-Florin Gasca. După Sf. Liturghie, în prezența a sute de credincioși a oficiat Sfințirea cea mare a apei.
„A ținut cuvânt de învățătură, arătând sensurile duhovnicești ale acestei mari sărbători și a îndemnat pe toți cei prezenți să rămână fideli credinței strămoșești, să frecventeze regulat Biserică și să țină pe copii lângă biserica, aducându-i mereu pentru a primi Sf. Împărtășanie”, a precizat părintele Emanuel.
În după-amiaza aceleași zile, Ierarhul s-a aflat în comunitatea romanilor din orașul St. Pölten, care se afla la 80 Km. de Viena în direcția Linz, unde a săvârșit Sfințirea cea mare a apei și a ținut cuvânt de învățătură. A vizitat astfel această comunitate în Biserica pe care romanii au primit-o anul trecut spre folosință de la Biserica romano-catolică din St. Pölten, exprimându-și bucuria că există un loc și în această zonă a Austriei, unde romanii să poată participa la Sf. Liturghie și alte slujbe ce se oficiază aici.
„Prezența Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Serafim a adus pe lângă bucuria duhovnicească și multă încurajare părinților slujitori în misiunea ce le-a fost încredințată, mai ales acum, când numărul romanilor din Viena și împrejurimi este în creștere, iar Biserica trebuie să fie alături de ei, sprijinindu-i și întărindu-i în credință și în toată lucrarea cea bună și folositoare”, a mai precizat pr. Emanuel Nuțu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 597, Ultimul acces: 2021-03-07 23:24:24