Papa va vizita Bazilica Preasfintei Inimi a lui Isus din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va vizita Bazilica Preasfintei Inimi a lui Isus din Roma

[2014-01-09]
Papa Francisc va vizita din nou o parohie din Roma: în după-amiaza zilei de duminică, 19 ianuarie, Sfântul Părinte va merge la Bazilica Preasfintei Inimi a lui Isus din Castro Pretorio, în apropiere de Gara Termini, pe colina Esquilino, în locul cel mai înalt al Romei imperiale. Acolo Pontiful va celebra Sfânta Liturghie și se va întâlni cu comunitatea.
Parohia, încredințată Societății Saleziene, a fost înființată de Sf. Ioan Bosco, din însărcinarea Papei Leon al XIII-lea, și mulțumită ofertelor generoase ale unor credincioși catolici. Biserica a fost consacrată în 14 mai 1887, de Cardinalul Vicar de atunci, Lucido Parocchi. În 11 februarie 1921, Papa Benedict al XV-lea a ridicat-o la rangul de Bazilică minoră. Simbol al parohiei este marea statuie din bronz aurit reprezentându-l pe Isus Apărătorul Divin, ușor vizibilă pentru toți trecătorii și călătorii care trec prin Gara Termini și pe Via Marsala. Statuia, amplasată pe campanila Bazilicii, domină toate clădirile din piață.
După vizitele din 26 mai la biserica Sfinților Elisabeta și Zaharia și din 1 decembrie la parohia Sf. Ciril Alexandrinul, cea din parohia Preasfintei Inimi a lui Isus va fi a treia vizită a Papei Francisc la o biserică din capitala Italiei, fără a număra recenta vizită din 6 ianuarie în parohia Sf. Alfons Maria de Liguori, pentru a admira ieslea vie, vizită care a avut un caracter privat.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 580, Ultimul acces: 2021-03-07 22:29:12