Capitlu General al Legionarilor lui Cristos dupa trei ani de reinnoire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Capitlu General al Legionarilor lui Cristos după trei ani de reînnoire

[2014-01-09]
Cardinalul Velasio De Paolis CS, delegat pontifical pentru Congregația Legionarilor lui Cristos, a celebrat ieri Liturghia de deschidere a Capitlului General Extraordinar al Legionarilor lui Cristos. Liturghia, celebrată la Centrul pentru Studii Superioare al Legionarilor lui Cristos, a fost precedată de o novenă la Duhul Sfânt, la care au participat toți legionarii, și de o reculegere de o săptămână pentru părinții capitlului.
După un drum de reînnoire, care a durat trei ani și jumătate și a avut un mandat precis de la Papa Benedict al XVI-lea, capitlul va numi noua guvernare a congregației și va aproba noile constituții. În predica sa, Cardinalul De Paolis a subliniat că revizuirea constituțiilor "nu poate fi pur și simplu considerată un efort tehnic, ci trebuie să fie însoțită de un proces de examinare a vieții, de analiză și de reînnoire spirituală pentru institut". Prin urmare nu poate fi considerat un simplu "cod de legi", care îi unește pe membri "doar în disciplină", ci mai degrabă ca "o expresie a unei vocații comune, un ideal comun, o misiune comună, o cale comună spre vindecare".
Referindu-se la numirea noii conduceri a congregației, Cardinalul a repetat că obligația primară a acesteia "este de a păstra și de a promova carisma Institutului; carisma este garantată numai atunci când autoritatea este exercitată ca slujire, în spiritul Evangheliei și în fidelitate față de normele Bisericii. Acesta este un punct căruia trebuie să i se acorde întotdeauna o atenție deosebită, mai ales pentru voi, care aveți o istorie de suferință în această privință. Este important să nu uităm aceasta. Asupra acestui aspect noua constituție a fost atentă și vigilentă."
Cardinalul, amintind drumul de pregătire care a culminat cu capitlul general, a cerut Legiunii să păstreze "speranța în Domnul, care v-a ținut vocația; speranța în Legiune, care, mulțumită vouă, se prezintă la acest capitlu cu o nouă putere și cu noi orizonturi; și speranța în Biserică, în cea care v-a însoțit, în special prin intermediul Papei Benedict al XVI-lea - care, în momentul cel mai tragic din istoria voastră, a avut încredere în voi și a crezut în capacitatea voastră de reînnoire și de fidelitate față de Domnul - și prin actualul Suveran Pontif Papa Francis - care a vrut să fie prezent la acest moment important în istoria voastră".
"Ați suferit mult, atât intern cât și extern", a concluzionat Cardinalul De Paolis." Ați suferit rușinea de a fi acuzați, de a fi priviți cu suspiciune și de a fi expuși opiniei publice, chiar și în cadrul Bisericii. Ați fost în măsură să acceptați această suferință din dragoste pentru vocația voastră, și din dragoste pentru Biserică și pentru Legiune. Suferința v-a purificat, v-a maturizat și v-a făcut vă experimentați harul și iubirea lui Dumnezeu, care v-a chemat să fiți părtași la taina mântuirii prin cruce și prin durere. Ați participat la durerea celor care au avut de suferit din cauza unor membri ai Legiunii. Ați ales singura cale pe care o cunoaște Evanghelia pentru răscumpărarea din rău: nu fuga, nu respingerea, nu condamnarea altora, ci participarea, solidaritatea și dragostea care intră în păcat și durere, astfel încât să le răscumpere din interior."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2021-03-06 22:12:31