Comunitatea Sant`Egidio mediaza in criza din Sudanul de Sud - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunitatea Sant`Egidio mediază în criza din Sudanul de Sud

[2014-01-09]
O delegație a Comunității Sant'Egidio a mers la Addis Abeba cu ocazia începerii negocierilor asupra crizei din Sudanul de Sud. De mai multe zile, cele două părți - guvernul și rebelii conduși de ex-vicepreședintele Riek Machar - se întâlnesc, sub medierea Autorității Interguvernamentale pentru Dezvoltare (IGAD), pentru a discuta despre încetarea focului și despre eliberarea unor prizonieri politici. Situația din teritoriu continuă să fie dramatică: numărul de refugiați interni continuă să crească din cauza ciocnirilor care au loc în orașul Bor și, mai ales, în capitala Sudanului de Sud, Juba.
Delegația din partea Comunității Sant'Egidio s-a întâlnit cu liderii celor două facțiuni, cu mediatorii și reprezentanții comunității internaționale prezenți la Addis Abeba, exprimându-și propria îngrijorare pentru situația umanitară din țară și sprijinul față de eforturile în desfășurare pentru a ajunge cât mai repede, prin negocieri, la o soluție, cum s-a cerut și într-un un apel al Episcopului auxiliar al Arhidiecezei de Juba, Santo Loku Pio, pentru a se pune capăt "războiului fără sens”, pentru reconcilierea și implicarea pentru dezvoltare.
În decursul discuțiilor, liderii ambelor delegații au amintit lunga legătură cu Comunitatea și vizitele făcute la sediul ei din Roma, din Trastevere, începând de la jumătatea anilor 1990, și au mulțumit Comunității Sant'Egidio pentru apropierea și prietenia cu poporul Sudanului de Sud. Comunitatea va continua să urmărească și să susțină eforturile de mediere în desfășurare și să ofere susținerea de care va fi nevoie în viitor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 596, Ultimul acces: 2021-03-07 10:53:11