Doua noi aplicatii pentru Android, cu rugaciuni si cu cantece - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Două noi aplicații pentru Android, cu rugăciuni și cu cântece

[2014-01-08]
Catholica.ro a publicat recent pe Android două noi aplicații: una dedicată rugăciunii, iar cealaltă tot rugăciunii, dar cântate, adică o culegere de cântece religioase. Aplicația intitulată "Rugăciuni" (Rugați-vă neîncetat) se bazează în cea mai mare parte pe rugăciuni regăsite în cărți de rugăciune greco-catolice. Găsim rugăciuni de dimineață și de seară, psalmi, Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului, dar și Calea Crucii și Rozariul. Pagina cu care se deschide aplicația sugerează și intențiile Sfântului Părinte pe respectiva lună.
Cităm din pagina "Despre" motivațiile pentru lansarea acestei aplicații. "1. Tot mai mulți dintre noi dispunem de smartphone-uri sau tablete cu sistem de operare Android. Iar dacă vorbim de smartphone-uri (telefoane) atunci sunt alături de noi aproape tot timpul. 2. În schimb nu toți purtăm cu noi câte o carte de rugăciuni. Unele sunt foarte groase... iar cele subțiri poate conțin prea puține rugăciuni. O aplicație pentru Android poate conține fără probleme zeci de pagini și nu crește nici volumul, nici greutatea pe care trebuie să o purtăm cu noi. 3. Sunt multe situațiile în care ne-am ruga... dacă am avea texte de rugăciuni. Desigur, rugăciunea liberă este foarte frumoasă și este bine să o practicăm, dar oricum rugăciunile 'compuse' își păstrează sensul. Ele vin dintr-un patrimoniu de rugăciuni al Bisericii care merită și trebuie fructificat."
Aplicația de cântece include acum aproximativ 90 de cântece, folosite în Biserica Catolică de ambele rituri. În această aplicație cântecele pot fi găsite rapid, scriind câteva litere din titlu. În timp aplicația va fi completată și cu alte cântece, precum și cu indexuri tematice (cântece mariane, de Paști, la Împărtășanie ș.a.). Aplicațiile se găsesc în Google Play (căutați "rugaciuni catholica.ro" sau "cantece catholica.ro"), iar pentru cei care nu au telefoane sau tablete cu Android le indicăm exact același conținut, dar doar online, pe Mobile.Catholica.ro.
Imagini:
Legături:
Aplicațiile în Google Play
Mobile.Catholica.ro

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 529, Ultimul acces: 2021-03-06 22:09:21