Alegeri eparhiale in Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Alegeri eparhiale în Patriarhia Română

[2014-01-09]
2014 este pentru Patriarhia Română anul în care se fac noi alegeri pentru organismele deliberative și executive parohiale, eparhiale și centrale. Primele alegeri programate sunt cele la nivel de parohie și vor avea loc la mijlocul acestei luni.
“Sfântul Sinod, în ședința din 13 octombrie 2013, a stabilit calendarul alegerilor pentru membrii din Consiliile eparhiale, Adunările eparhiale, dar și din Adunarea Națională Bisericească și celelalte organism la nivel de nivel central. În acest sens, trebuie să vă spunem că din luna decembrie s-au început demersuri pentru alegerile care vor avea loc la nivel parohial, iar pentru luna ianuarie sunt stabilite alegerile membrilor în Consiliile și Comitetele parohiale după ce se vor întruni Adunările parohiale. Acestea au fost convocate pentru data de 12 ianuarie sau 19 ianuarie după Sfânta Liturghie. Din Consiliile și Comitetele parohiale fac parte oameni credincioși, buni cunoscători ai realităților vieții bisericești și parohiale”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopia Bucureștilor.
Aceste alegeri au loc în Patriarhia Română o dată la 4 ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 549, Ultimul acces: 2021-03-01 18:55:36