Cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan

[2014-01-09]
Crucea de pe vârful Caraiman, un monument istoric construit între anii 1926 și 1928 a fost desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record, citat de mediafax.ro.
Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi, este un monument istoric clasat în grupa A (de valoare națională și universală), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcătuite de Ministerul Culturii.
Crucea Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri, conform Guinness World Record. Monumentul are o înălțime de 39,5 metri și include un soclu din ciment de 8 metri. Cunoscut și sub denumirea Crucea Eroilor, monumentul a fost ridicat pentru a cinsti memoria românilor care au murit în Primul Război Mondial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 505, Ultimul acces: 2021-03-03 11:13:43