Mantuire cu forta: Zeci de romani, dati in judecata de Biserica. Afla motivul (Ziare.com) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mantuire cu forta: Zeci de romani, dati in judecata de Biserica. Afla motivul (Ziare.com)

[2014-01-09]
Mitropolia Moldovei si Bucovinei a dat in judecata mai multi locuitori ai unui cartier din Piatra Neamt, pentru ca acestia nu au fost de acord cu ridicarea unei noi biserici in zona, sustinand ca sunt suficiente cele deja existente.
Mitropolia intentiona sa construiasca un nou lacas de cult intre blocuri, insa proprietarii locuintelor nu au acceptat proiectul propus de reprezentantii Bisericii, potrivit Antena 3.
Asadar, Mitropolia nu a tinut cont de parerea oamenilor si i-a dat in judecata, cerand ca instanta sa stabileasca daca este sau nu nevoie de aproparea localnicilor pentru construirea bisericii.
Oamenii au propus ca, in locul bisericii, pe acel amplasament sa fie construit fie un spatiu de joaca pentru copii, fie o centrala termica, pentru ca acestea sunt lucrurile care ii lipsesc cartierului, lacase de cult fiind destule.
Cu toate acestea, propunerea lor a fost refuzata de catre primarie, care a argumentat ca solul nu permite astfel de constructii. Nici parohia nu va primi insa aprobare de la administratia locala, cel putin pana la pronuntarea instantei, daca nu are semnaturile locatarilor.
Terenul disputat a fost dat in folosinta Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de catre Consiliul Local, in septembrie 2011, pentru o perioada de 49 de ani.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 524, Ultimul acces: 2021-02-24 00:37:22