Papa Francisc i-a primit pe gentilomii papali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc i-a primit pe gentilomii papali

[2014-01-10]
În această dimineață, în Sala Clementină, Papa Francisc i-a primit în audiență pe Gentilomii Sanctității Sale, un corp creat de Papa Paul al VI-lea în 1968. Este vorba de laici cu o slujire specială pe lângă Pontif, care primesc această sarcină onorifică în mod facultativ. Ei fac parte din partea laică a Casei Pontificale. Înainte de Conciliul Vatican II erau cunoscuți sub numele de Șambelani Papali ai Sabiei și Capei. Principala lor atribuție este actualmente să primească pe capii de guverne și de state la sosirea în Vatican și să îi escorteze spre locul întâlnirii cu Pontiful. De regulă slujirea de gentilom se transmite în familie, majoritatea venind din familii ce slujesc Vaticanul de secole.
"Diferitele autorități și alte personalități care vizitează Scaunul lui Petru au primul contact cu această Casă (Pontificală) și își creează primele impresii prin voi, dragi gentilomi", a spus Papa Francisc. "După cum spune numele vostru, darul politeții și cordialității este de aceea necesar pentru a-i întâmpina pe aceștia. Calitățile umane amintite își găsesc rădăcina cea mai autentică într-o viață inspirată de credință, care dă mărturie despre coerența evanghelică neîntinată de atitudini lumești." Sfântul Părinte a amintit că timpul Crăciunului este aproape de sfârșit, încurajându-i pe gentilomi și pe familiile lor să se asigure că "această lumină interioară nu este dispersată, pentru ca să aducem bucuria credinței în viețile noastre de zi cu zi, în viața de familie și respectiv la serviciu, bucurie exprimată în caritate, bunăvoință și delicatețe. Vă binecuvântez pe toți și vă doresc un an liniștit și rodnic. Să ne rugăm unii pentru alții", a încheiat el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 499, Ultimul acces: 2021-02-26 21:26:52